Over Shine +

Nederland heeft enorm veel werkloos goud in handen

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen meedoet. Zijn of haar bijdrage levert aan een mooie samenleving. Eigenlijk wil iedereen een bijdrage leveren. Wat we wel heel erg vaak zien is dat mensen niet weten wat voor bijdrage ze kunnen leveren. Simpelweg omdat ze niet weten, wat ze kunnen.

Wij helpen hen uit te vinden wat hun eigen meerwaarde is. En hoe ze die in kunnen zetten om een verschil te maken. Voor zichzelf en daarmee voor de wereld om hen heen. Dit leidt tot initiatieven als een stadsgroentetuin. Soms tot het stoppen van Ritalin. En soms tot een blijvende baan. In alle gevallen tot een substantiele groei van meerwaarde van de mens, diens omgeving en dus Nederland.

Onze droom is zoveel mogelijk mensen te versnellen door te vertragen. Daarom bieden we, naast onze eigen praktijk om werklozen te helpen werken, de Shine school aan. Waar je leert anderen vertragend te versnellen. En daarmee creeeren we een beweging die Nederland iedere dag een beetje rustiger en mooier maakt.

Voor die beweging is één ding nodig: aandacht. Want wat aandacht krijgt groeit. Aan het gras trekken werkt niet, rust en aandacht wel. Wij helpen mensen uit te vinden waar hun potentieel zit, hun passie.

Als je mee wilt doen in die beweging, en dat kan, of je nu werkloos bent, hulpverlener, ambtenaar of coach, dan nodigen we je daartoe met hart en ziel uit.

Shine +