+ Verhalen

Hieronder lees je verhalen van deelnemers.

Mijn masker heb ik afgezet
ik wil mij niet meer verbergen
ik wil laten zien wie er zat verborgen achter dat masker
en ook al is het soms nog wel eng
toch voel ik mij steeds sterker worden
elke dag wat meer misschien kan het masker verband worden
want ik hoef hem niet meer

Rita Alles najaar '13 Gemeente Capelle aan den Ijssel

 

Ohhhh dankje. En bedankt dat ik mede door jou kan groeien. En de kracht en de vertrouwen er weer in heb gevonden. Vandaag was een mooie zware les. Deze les heeft veel inzichten geven over er me zelf echt geweldig. Is zo.n geweldige opleiding straks als ik hier klaar mee ben kan je zo goed mensen helpen. En nu help ik me zelf echt mooi een mooier kado kan je niet krijgen

mw. Kettman gemeente Zoetermeer november 2013

 

Door het project Levenswijsze van Shine heb ik nog steeds pijn maar die zit waar die is. Echter zit het niet meer tussen mijn oren daarom heb ik nu kracht en zin om te gaan leven en te doen. Ik ben niet beter maar voel me wel beter. 

Linda Marsham 2012 Gemeente Capelle aan den Ijssel.

 

Zo dankbaar voor mensen als Gerrald die mijn levenspad kruisen.

Door Gerrald ben ik meer gaan beseffen waar mijn emoties vandaan komen. Daardoor begin ik rustiger en stabieler te worden. Ik krijg steeds meer vertrouwen in mezelf. Ik ben er nog niet, want mijn goal is te blijven leren, maar de positieve energie en het inzicht dat ik van Gerrald krijg helpt mij de goeie kant op!  Oprecht dankbaar! Wat een fijne energie! Dank, dank!☺️

Nicole Tervoort IRO traject UWV Amsterdam (upstart aanpak Shine) 

 

Mijn naam is Sarita van Leeuwen.  Ik ben 32 jaar en ik heb altijd heel optimistisch in het leven gestaan. Vanwege veel problematiek in mijn privéleven op verschillende gebieden zat ik al een hele lange periode in een spiraal van negativiteit .

Vorig jaar begon ik bij Shine. In het begin was het een aparte ervaring. Een ervaring waar je voor “open moet staan” en dat ook leert zal ik maar zeggen. Na een langere tijd van om de 2 weken groepsbijeenkomsten vormde zich een toch wat hechtere groep. Ik merkte dat ik steeds meer uitkeek naar de bijeenkomsten. Het zware gewicht van de wereld op mijn schouders werd verlicht. Gerald Nieboer en zijn kijk op het leven zorgde hiervoor. Het delen van zijn ervaringen en kennis gaf een lichtpunt. Ontspanningsoefeningen en meditatie creëerden rust. Door deze rust kwam energie vrij voor nieuwe mogelijkheden en ook uitzichtloze zaken leken steeds minder uitzichtloos. Ik leerde door mijn eigen energie aan te passen zaken positief te beïnvloeden, maar ook een stuk positiever te benaderen.

Het feit bleef wel dat ik af en toe teruggezogen werd in die spiraal van negativiteit. Dan belde ik Gerald op en die stelde dan een “een-op-een-gesprek” voor. Los van de groepsbijeenkomsten heb ik ook in deze “een-op-een-gesprekken” veel steun kunnen vinden. Gerald nam de tijd om op zaken in te gaan die in groepsverband moeilijk bespreekbaar zijn en hiervoor ben ik hem ontzettend dankbaar.

De cursus “Levenswijsze heb ik inmiddels afgerond. Ik volg nu een re-integratietraject om zo weer aan het werk te komen. Ik ben inmiddels al met een proefperiode begonnen bij een bedrijf. Het belangrijkste gereedschap dat ik hiervoor nodig had was het verbeteren van mijn gemoedstoestand. Ik heb weer het gevoel dat ik voor een groot deel mijn eigen pad kan uitstippelen. Ik sta sterker in mijn schoenen en ik ben  zelfverzekerder. Ik weet nu dat ik bepaalde touwtjes zelf in handen heb en ik voel me goed. Ik ben blij dat de Gemeente Capelle a/d IJssel ruimte geeft voor Shine. Via deze weg wil ik ook Gerrald heel erg bedanken voor zijn steun en het delen van zijn ervaringen.

Sarita van Leeuwen gemeente Capelle aan den Ijssel

 

Mijn ervaring met Shine.

Zoals wij naast levenswijsheid , inzicht en inspiratie kregen, hebben we ook leren stil te zijn, te worden van binnen. Dit ben thuis ook echt gaan doen. Ik ben een ander mens geworden door dat ik nu mediteer en mijn zoontje wilde met mij mee doen en dat vond ik goed. Sinds hij mee doet hoeft hij geen medicijnen meer voor zijn adhd en is hij een stuk rustiger geworden. Bij mij is er bij mij veel veranderd en waar al die jaren bij GGZ, psycholoog niet geholpen hebben. Ik had veel last van stress en ging er niet goed mee om. Nu is dat door jouw inspiratie verleden tijd. Als er wat is en wat stress oplevert ga ik nu eerst nadenken “ hoe kan ik dat anders doen”  en vindt dan meestal een oplossing. Dit gaat dan  zonder stress. Ook had ik veel pijn in mijn nek en hoofd dat is ook weg. Ik ga totaal  anders om met mij zelf en met alles om mij heen. Ik mediteer twee keer per dag een half uur en ik voel mij daar goed bij en mijn zoontje mediteert een half uur met mij mee. Hij is zich steeds beter gaan voelen en ook door ik rustiger ben.  Voorheen slikte hij 40 milligram methylfenidaat per dag  en is op advies van de psychiater dit gebruik nu gestopt. Ik ben blij dat hij dat nu niet meer hoeft te slikken en is het prachtig om te zien dat hij het nu net als ' gewone' kinderen heel goed doet thuis en op school

client Shine

 

Gerrald biedt mensen de rust en de ruimte om zichzelf te zijn. In gesprek wordt het direct duidelijk dat Gerrald oprechte , tijdloze, aandacht voor je heeft en luistert. Naar je verhaal, en vooral naar dat wat je ook non-verbaal 'vertelt'. Hij gaat samen met je op pad in je ontdekkingsreis, van loslaten, naar dat wat je beweegt, waar je passie ligt. Stap voor stap kom je bij je kern.

Ik heb Gerrald leren kennen als een hartelijke warme man, die staat voor (duurzame) creatie (van jezelf en de omgeving) en voor puur zijn. Ik ben heel dankbaar dat ik afgelopen jaren meerdere ontmoetingen heb gehad en dat we nu gestart zijn met samen-werken.

Daphne Braaksma Capelle aan den Ijssel